Gem de pere este simplu de facut si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg pere.
Gemul de pere este simplu de facut si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg pere.Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului. La final se adauga esenta de vanilie. Gemul de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Gemul de pere poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit la pregatirea unor alte deserturi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii