Gem de pirsisi dulci, gustoase si zemoase
Se scot samburii de la piersici si se taie pirsicile felii mici sau mari dupa preferinta. Se amescteca bucatile de piersici cu zaharul intr-un vas de tuci si se da la foc mediu. Dupa aprox. 1 h si 30 min de fiert se adauga lamaia taiata cubulete dupa care se da la foc mic si se lasa sa se fiarba bine. Cand gemul este suficient de inchegat se opreste focul si se toarna gemul fierbinte in borcane. Se pun capacele la borcane, se intorc cu gura in jos si se infasoara intr-o patura si se lasa asa o zi intreaga.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatEste o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.
Placinta insiropata, cu piersiciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii