Gem de pirsisi dulci, gustoase si zemoase
Se scot samburii de la piersici si se taie pirsicile felii mici sau mari dupa preferinta. Se amescteca bucatile de piersici cu zaharul intr-un vas de tuci si se da la foc mediu. Dupa aprox. 1 h si 30 min de fiert se adauga lamaia taiata cubulete dupa care se da la foc mic si se lasa sa se fiarba bine. Cand gemul este suficient de inchegat se opreste focul si se toarna gemul fierbinte in borcane. Se pun capacele la borcane, se intorc cu gura in jos si se infasoara intr-o patura si se lasa asa o zi intreaga.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii