Gem de piersici cu pepene galben

Este un gem tare aromat si parfumat si l-am servit imediat cu biscuiti. A fost un deliciu!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Gem de piersici cu pepene galben

Ingrediente

  • 800 g piersici
  • 1 kg pepene galben dulce si aromat
  • 500 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi.

Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este perfect. Se taie felii, se curata de coaja apoi se taie in cubulete, in total 1 kg.

Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se asaza alternativ fructele si zaharul. Se lasa deoparte in jur de 2 ore pentru a-si lasa zeama. Se mai amesteca din cand in cand.

Se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba si se topeste tot zaharul, amestecand in oala. Dupa ce a inceput sa fiarba, se reduce focul si se spumeaza cand este nevoie. Se amesteca in oala, din cand in cand.

Pentru ca a lasat foarte multa zeama, am preferat sa dau fructele prin blender dupa ce s-a racit putin gemul, apoi am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote. Se face testul cu picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie, este gata.

Intre timp, borcanele se spala si se sterilizeaza, apoi se toarna gemul in borcane, se capacesc bine si se pun in paturi pana se racesc. Se depoziteaza in camara la loc racoros si ferit de razele soarelui.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori