Gem de portocale

Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 portocale
  • 2 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 2 portocale
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I de apa peste portocale si se lasa vasul acoperit, la loc rece, 24 de ore. Se pune cratita cu portocale pe foc si se adauga zaharul, zeama de la 2 portocale si cea de la 1 lamaie. Se lasa fructele sa fiarba o ora, la foc mic, amestecand mereu, pana se leaga bine siropul. Gemul se pune fierbinte in borcane. La fel se poate face gemul de portocale combinate cu grepfrut.


Se foloseste la ornarea prajiturilor.

Alte retete recomandate:

Dulceata de mere

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci