Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun
Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu le-am dat prin masina de tocat pentru ca imi place mai mult sa iasa ca magiunul. Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se piseaza in bucati mai mici dar nu foarte marunt, sa le simtim. Lasam sa scada bine si amestecam la un interval de timp. Eu pun mai putin zahar caci imi place mai acrisor. Spre final adaugam si zeama de lamaie care ii da un gust deosebit si este un bun conservant. Cand este suficient de legat (puneti putin pe o farfurie) punem gemul in borcanele bine spalate si sterilizate care au fost puse un pic la cuptor pentru a le incalzi. Dupa ce le-am umplut eu le dau un pic la cuptor pentru a face o crusta deasupra dupa care le infiletez capacele. Se pun in patura pana a doua zi iar cine doreste le mai poate fierbe la bain marie.
Se poate folosi atat la clatite, cornulete, torturi cat si la micul dejun.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii