Gem de prune dulci

Se spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic (fructele lasa multa apa) si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg prune
  • 750 kg zahar
  • vanilie
  • 10 nuci tocate

Mod de preparare

Se spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic (fructele lasa multa apa) si se fierb la foc mic o ora. Se adauga zaharul si nucile tocate si se continua fierberea pana cand gemul este bine legat. Se parfumeaza cand este aproape gata cu vanilie si se toarna fierbinte in borcane curate. Se acopera cu celofan pus in doua si umezit, se leaga borcanele si se invelesc in paturi, unde se tin 24 de ore.
Alte retete:

Peltea de gutui

Dulceata de pere

Dulceata de piersici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci