Gem de struguri cu nuca

Gemul de struguri este delicios. Nu se face greu si il puteti folosi cu succes la creme sau prajituri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de struguri cu nuca

Ingrediente

  • un kg struguri dulci (Hamburg)
  • 500 g zahar
  • 5 cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 g miez de nuca

Mod de preparare

Gemul de struguri este delicios. Nu se face greu si il puteti folosi cu succes la creme sau prajituri. Boabele de struguri se desprind de vrej, se spala apoi li se csot samburii si coaja. Se pun intr-o cratita cu zaharul, scortisoara si cuisoarele si se lasa de pe o zi pe alta. A doua zi se pune cratita la foc, pe o placa si nu direct pe foc. Se fierbe amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Gemul de struguri este gata atunci cand, tragand cu lingura de sus in jos, se poate vedea fundul cratitei. Se pune apoi nuca si se toarna fierbinte in borcanele curate. acestea se inchid cu capac si se intorc cu gura in jos, sa se raceasca asa.


Gemul de struguri il puteti manca asa simplu sau il puteti folosi la prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci