Gem de zmeura

Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a lasat prea multa zeama

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zmeura
  • 200 g miere/ litru

Mod de preparare

Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate.

Zmeura curatata – daca nu a lasat prea multa zeama – o spalam in cateva ape, o punem intr-o cratita emailata cu continut cunoscut, si fierbem aprox. 25 de minute.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Pentru indulcire adaugam 200 g miere/litru.

Din cauza curatirii dificile, sa nu cumparam zmeura crescuta langa drum sau cale ferata. Daca asta nu se poate verifica, atunci necesarul de zmeura o procuram dupa o ploaie buna.

Cel mai bun mod de a curate zmeura este sa o punem intr-o strecuratoare pe care o scufundam cateva minute intr-un vas cu apa, apoi o scurgem .

Apoi schimbam apa si repetam procedeul.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci