Gemul de fructe de padure este foarte bun la creme, prajituri, dar si consumat simplu. Pentru aceasta reteta de gem va trebuie 500g mure si 500g afine.
Gemul de fructe de padure este foarte bun la creme, prajituri, dar si consumat simplu.
Se spala zmeura si afinele sub un jet usor de apa, apoi se lasa la scurs pe o sita. Se pun fructele intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se pune la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecand incet din cand in cand. Cand gemul este legat, se adauga zeama de lamaie.
Lasam la foc pana cand totul este fiert si are un continut gelatinos.Se pune in borcane, se inchid ermetic si se lasa cu gura in jos aproximativ 1 ora.
Gemul de fucte de padure se serveste ca umplutura la clatite, la papanasi cu branza sau uns pe paine.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii