Gem din fructe de soc este o reteta delicioasa de conserva pentru iarna.Cei mai multi nu folosesc fructele de soc, cu toate ca sunt pline de vitamine.
Gem din fructe de soc este o reteta delicioasa de conserva pentru iarna. Cei mai multi nu folosesc fructele de soc, cu toate ca sunt pline de vitamine. Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda!
Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa.
Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pana se formeaza un sirop mai gros.
Se adauga fructele de soc si se lasa la fiert 40-50 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
Efectele terapeutice ale fructelor de soc sunt foarte puternice. Preparatele din soc, consumate in exces pot provoca arsuri la stomac sau iritari ale gatului. Chiar daca sunt delicioase, consumati-le cu moderatie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servirea dulcetei de soc ar fi util un set de servire Nuova de la Kitchenshop.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii