Gem din fructe de soc

Gem din fructe de soc este o reteta delicioasa de conserva pentru iarna.Cei mai multi nu folosesc fructele de soc, cu toate ca sunt pline de vitamine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Gem din fructe de soc

Ingrediente

  • 1kg fructe de soc
  • 1k g zahar
  • 150 ml apa
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat.

Mod de preparare

Gem din fructe de soc este o reteta delicioasa de conserva pentru iarna. Cei mai multi nu folosesc fructele de soc, cu toate ca sunt pline de vitamine. Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda!
Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa.
Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pana se formeaza un sirop mai gros.
Se adauga fructele de soc si se lasa la fiert 40-50 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate.


Efectele terapeutice ale fructelor de soc sunt foarte puternice. Preparatele din soc, consumate in exces pot provoca arsuri la stomac sau iritari ale gatului. Chiar daca sunt delicioase, consumati-le cu moderatie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servirea dulcetei de soc ar fi util un set de servire Nuova de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)
Bucataras.RO

Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)

Dedic cu drag aceasta reteta unei mari iubitoare de costite: Clementina. Am folosit in loc de ceapa, hasme sau se mai zic...

Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!