Gem gustos de piersici

Gemul de piersici este delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de gem de fructe aveti nevoie de 1kg de piersici.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Gem gustos de piersici

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de piersici
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

Gemul de piersici se face foarte simplu. Se spala piersicile, se decojesc, se inlatura samburii si se taie felii. Se pun piersicile intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se pune la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecand incet din cand in cand. Piersicile se pot marunti cu mixerul vertical. Cand gemul este legat, se adauga zeama de lamaie.
Lasam la foc pana cand totul este fiert si are un continut gelatinos. Gemul de piersici se pune in borcane, se inchid ermetic si se lasa cu gura in jos aproximativ 1 ora.


Gemul de piersici se serveste unsa pe paine, umplutura la clatite sau la prepararea unor prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc