Daca doriti sa realizati reteta jeleu cu coacaze, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: coacaze, zahar, apa.
Pentru jeleul de coacaze se pun la fiert 400 g coacaze, spalate si curatate, cu zaharul si apa. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie boabele, apoi se trec printr-o sita, zdrobindu-se boabele. Se strecoara din nou printr-o panza si se pune la fiert pana cand incepe sa se inchege (se incearca turnandu-se cateva picaturi pe o farfurie rece ; daca este gata, dupa cateva minute se incheaga).
Pe fundul unei farfurii mai adanci se aseaza cateva bobite de coacaze, se toarna incet un strat subtire de jeleu si se da la gheata (restul jeleului se tine la loc cald). Dupa ce s-a inchegat stratul turnat, se presara deasupra din nou cateva boabe de coacaze si iar se toarna un strat de jeleu. Se procedeaza astfel pana se asaza toate coacazele si se toarna tot jeleul.
Inainte de a servi, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu cateva crengute de coacaze.
Alte retete cu coacaze:
Sos de coacaze
Gem de coacaze
Tort de coacaze
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii