Jeleu de gutui

Gutuile necojite, spalate si taiate se fierb in putina apa, se paseaza. Se fierb in continuare la foc mic, la inceput fara zahar, cand compozitia inc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La 1 kg de fructe fierte
  • 800 g zahar

Mod de preparare

Gutuile necojite, spalate si taiate se fierb in putina apa, se paseaza. Se fierb in continuare la foc mic, la inceput fara zahar, cand compozitia incepe sa se intareasca, se adauga zaharul.

De la a doua fierbere, se mai lasa 20 – 30 de minute. SE toarna in forme clatite cu apa rece (inca umede) si se lasa in spatiu aerat. In cateva zile compozitia se intareste, atunci se se scoate pe o tava. (Tine mult.)
Alte retete de dulceata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori