Se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte mica. Se fierb, amestecand ap
Se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte mica. Se fierb, amestecand aproape continuu, ca sa nu se prinda de fund. Daca magiunul pare prea acru se adauga zahar. Se pune cratita in cuptorul cald, la foc foarte mic, si se lasa 2-3 ore, pana scade tot lichidul si magiunul este bine legat. Se toarna cald in borcane si se inchid ermetic.
Se foloseste la prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de caise
Dulceata de trandafiri
Dulceata de visine
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcClatite, cu dragoste pregatite. Mie îmi plac clătitele, fie că sunt cu umplutură dulce ori sărată. Nu uitaţi...
Clatite cu sunca si ciuperciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii