Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de t
Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de taitei si dupa o scurta racire, se cojesc.
Nu se fierb, deoarece coaja se lipeste de miez si se scoate greu, prin razuire, de pe fructul moale. Nu sunt necesare pauzele de lucru, daca se tin putin sub jet de apa rece.
Dupa cojire, se scot samburii si miezul se da printr-o masina de carne de material plastic. Se aplica o rozeta cu gauri de 3 mm diametru si se macina deodata toata cantitatea de caise, fara oprire.
Compozitia se pune intr-o cratita emailata cu volum cunoscut si se fierbe cca o jumatate de ora pentru a obtine o pasta de densitate uniforma.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. Caisele potrivite pentru marmelada sunt din soiurile mai putin suculente si fainoase. Aceste soiuri de caise nu au samburi amari, ca atare, se folosesc in patiserie la umpluturi, dar se pot si consuma avand un gust placut.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii