Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg caise
  • 2 kg zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 minute impreuna, dupa care se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca continutul. Se trec caisele prin sita si se pune piureul sa fiarba in acelasi vas, din care s-a scos zeama de fructe. Se socoteste cate 1 kg de zahar pentru fiecare 2 kg piure de caise. Se fierbe intai piureul pana cand se ingroasa bine, apoi se adauga zaharul. In felul acesta, marmelada isi pastreaza culoarea luminoasa a fructului iar zaharul mareste mai mult timpul de fierbere. Marmelada este gata atunci cand nu mai cade de pe lingura de lemn cu care se amesteca in vas. Marmelada se fierbe sub supraveghere permanenta, altfel se prinde de fundul vasului. Unul din secretele reusitei consta in alegerea vasului care trebuie sa fie curat, fara zgarieturi si sa aiba pereti dubli si inalti.
Alte retete:

Dulceata de zmeura

Dulceata de capsuni

Compot de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
2
Ceaiuri

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Astazi iti voi arata cum iti poti prepara rapid o bautura recoritoare 100% naturala: Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
Ceai cald cu Rom - Reteta video
3
Ceaiuri

Ceai cald cu Rom - Reteta video

Astazi iti voi arata cum sa pregatesti o bautura fierbinte cu alcool numai buna pentru sezonul rece: Ceai cald cu rom sau...

Ceai cald cu Rom - Reteta video
Ice tea natural si rapid
4
Ceaiuri

Ice tea natural si rapid

Temperaturile de afara anunta sosirea verii. Miros de iarba proaspat tunsa, raze de soare, atmosfera perfecta pentru a servi...

Ice tea natural si rapid
Ceai cu scortisoara si portocala
5
Ceaiuri

Ceai cu scortisoara si portocala

Ceaiul cu scortisoara si portocala este o bautura foarte delicioasa pentru sezonul rece. Se amesteca ingredientele si se...

Ceai cu scortisoara si portocala
Parteneri
Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Bucataras.RO

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Ador apa de flori de portocal asa ca am vrut sa dau o savoare si un parfum deosebit..:)

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii