Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 m
Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 minute impreuna, dupa care se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca continutul. Se trec caisele prin sita si se pune piureul sa fiarba in acelasi vas, din care s-a scos zeama de fructe. Se socoteste cate 1 kg de zahar pentru fiecare 2 kg piure de caise. Se fierbe intai piureul pana cand se ingroasa bine, apoi se adauga zaharul. In felul acesta, marmelada isi pastreaza culoarea luminoasa a fructului iar zaharul mareste mai mult timpul de fierbere. Marmelada este gata atunci cand nu mai cade de pe lingura de lemn cu care se amesteca in vas. Marmelada se fierbe sub supraveghere permanenta, altfel se prinde de fundul vasului. Unul din secretele reusitei consta in alegerea vasului care trebuie sa fie curat, fara zgarieturi si sa aiba pereti dubli si inalti.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Dulceata de capsuni
Compot de mere

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii