Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg caise
  • 2 kg zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 minute impreuna, dupa care se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca continutul. Se trec caisele prin sita si se pune piureul sa fiarba in acelasi vas, din care s-a scos zeama de fructe. Se socoteste cate 1 kg de zahar pentru fiecare 2 kg piure de caise. Se fierbe intai piureul pana cand se ingroasa bine, apoi se adauga zaharul. In felul acesta, marmelada isi pastreaza culoarea luminoasa a fructului iar zaharul mareste mai mult timpul de fierbere. Marmelada este gata atunci cand nu mai cade de pe lingura de lemn cu care se amesteca in vas. Marmelada se fierbe sub supraveghere permanenta, altfel se prinde de fundul vasului. Unul din secretele reusitei consta in alegerea vasului care trebuie sa fie curat, fara zgarieturi si sa aiba pereti dubli si inalti.
Alte retete:

Dulceata de zmeura

Dulceata de capsuni

Compot de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori