Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 m
Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 minute impreuna, dupa care se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca continutul. Se trec caisele prin sita si se pune piureul sa fiarba in acelasi vas, din care s-a scos zeama de fructe. Se socoteste cate 1 kg de zahar pentru fiecare 2 kg piure de caise. Se fierbe intai piureul pana cand se ingroasa bine, apoi se adauga zaharul. In felul acesta, marmelada isi pastreaza culoarea luminoasa a fructului iar zaharul mareste mai mult timpul de fierbere. Marmelada este gata atunci cand nu mai cade de pe lingura de lemn cu care se amesteca in vas. Marmelada se fierbe sub supraveghere permanenta, altfel se prinde de fundul vasului. Unul din secretele reusitei consta in alegerea vasului care trebuie sa fie curat, fara zgarieturi si sa aiba pereti dubli si inalti.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Dulceata de capsuni
Compot de mere
Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu pui• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumatImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelEste o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.
Negresa cu branza si cireseSe spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...
Vin de visineO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cirese
Comentarii
Adaugă comentariu