Pentru marmelada de capsuni se pun intrun castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se lasa sa stea la loc racoros.
Pentru marmelada de capsuni se spala capsunile, se rup coditele si se scurg bine pe o sita. Se pun intrun castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se lasa sa stea la loc racoros pana a doua zi. Se pune cu totul in tingirea de dulceata bine cositorita sau intr-o cratita smaltuita, se tine putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul, se da apoi pe foc mai iute si se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, ca sa nu se prinda de fund. Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata. Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot. Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca in gura cuptorului si cat sunt calde inca, se toarna marmelada de capsuni in ele. Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii