Marmelada de gutui

Se spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se scot din apa, se trec prin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 2 kg zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se scot din apa, se trec prin sita, se pune piureul obtinut sa fiarba o ora, dupa care se adauga zaharul. Se socoteste 500 gr de zahar pentru 1 kg piure de gutui. Se continua fierberea pana cand marmelada ramane pe lingura de lemn. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in borcane si se leaga cu celofan pus in doua.
Alte retete:

Gem de gutui

Dulceata de gutui

Dulceata de nuci verzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori