Marmelada este delicioasa si se foloseste la nenumarate retete de prajituri sau se consuma ca atare. Marmelada de pere, prune si mere este foarte aromata si gustoasa.
Se curata prunele de samburi si pielita iar merele si perele de coaja si seminte. Se pun toate intr-un vas, se amesteca cu zaharul si se lasa asa cateva ore. Cand incep sa-si lasa zeama, se pun ia fiert si se amesteca continuu. Se fierbe pana cand scade zeama si se leaga marmelada. Se pune in borcane calde si apoi se introduce in cuptorul fierbinte, ca sa prinda crusta. Dupa ce s-au racit, se leaga cu celofan sau se pune deasupra capac.
Marmelada de mere, pere si prune se serveste dupa cateva zile daca nu rezistati :).
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii