Marmelada de porumbe

Porumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub capac, pana se inmoaie. Apo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg porumbe
  • 200 g miere/litru

Mod de preparare

Porumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub capac, pana se inmoaie. Apoi se da prin si sita si se fierbe la foc mic, amestecand continu, ca in reteta Gemului de visine, pana se indeasa. Daca miezul carnos nu-l putem pasa in totalitate, atunci masa ramasa se dilueaza cu putina apa, si, dup ace a fost fiarta din nou, se da iarasi prin sita. Gurmanzii adauga si cativa samburi de migdale curatate. Intrucat porumbele sunt deosebit de acre, indulcirea o facem dupa gustul nostrum, dupa ce gustam.

Sa avem insa grija sa nu adaugam pea multa miere, pentru ca atunci isi pierde gustul deosebit, amarui, pentru care sunt apreciate aceste bobite rare.

Aceste fructe asemanatoare cu afinele, rotunde, de culoare negre-albastrui, care se gasesc doar in natura, sub forma de tufisuri, la marginea padurii sau pe camp.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Gris cu lapte
1
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Marmelada de mere si pere
2
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Prajitura After Eight
4
Prajituri

Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...

Prajitura After Eight
Prajitura de casa cu mac
5
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Parteneri
8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion
Bucataras.RO

8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

Am strans mai jos o selectie de aperitive deosebite, usor de preparat si super gustoase cu care sa va impresionati musafirii....

8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia