Porumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub capac, pana se inmoaie. Apo
Porumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub capac, pana se inmoaie. Apoi se da prin si sita si se fierbe la foc mic, amestecand continu, ca in reteta Gemului de visine, pana se indeasa. Daca miezul carnos nu-l putem pasa in totalitate, atunci masa ramasa se dilueaza cu putina apa, si, dup ace a fost fiarta din nou, se da iarasi prin sita. Gurmanzii adauga si cativa samburi de migdale curatate. Intrucat porumbele sunt deosebit de acre, indulcirea o facem dupa gustul nostrum, dupa ce gustam.
Sa avem insa grija sa nu adaugam pea multa miere, pentru ca atunci isi pierde gustul deosebit, amarui, pentru care sunt apreciate aceste bobite rare.
Aceste fructe asemanatoare cu afinele, rotunde, de culoare negre-albastrui, care se gasesc doar in natura, sub forma de tufisuri, la marginea padurii sau pe camp.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii