Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc
Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc mare. Cand amestecul incepe sa forfoteasca, se gusta daca este destul de dulce. Se adauga zahar, se pun cateva nuci tocate si se parfumeaza cu vanilie. Aceasta este o marmelada fina, care se foloseste ca umplutura pentru fursecuri sau torturi din biscuiti sau piscoturi. Cand este gata, marmelada se toarna fierbinte in borcane calde, se leaga cu celofan si se invelesc in paturi pentru doua zile.
Se eticheteaza si se pun in camara la loc uscat.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Dulceata de pere
Dulceata din fructe de soc
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseCum n-aveam nici o idee ce sa mai gatesc, am deschis frigiderul si am inceput sa ma uit luuuung in el. Noroc cu cateva legume...
Omleta cu legumeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii