Marmelada de prune decojite

Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg prune
  • 500 gr zahar
  • 20 nuci
  • vanilie

Mod de preparare

Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc mare. Cand amestecul incepe sa forfoteasca, se gusta daca este destul de dulce. Se adauga zahar, se pun cateva nuci tocate si se parfumeaza cu vanilie. Aceasta este o marmelada fina, care se foloseste ca umplutura pentru fursecuri sau torturi din biscuiti sau piscoturi. Cand este gata, marmelada se toarna fierbinte in borcane calde, se leaga cu celofan si se invelesc in paturi pentru doua zile.

Se eticheteaza si se pun in camara la loc uscat.
Alte retete:

Dulceata de zmeura

Dulceata de pere

Dulceata din fructe de soc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori