Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc pot
Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ 1/2 de ora. Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumind mereu, iar cind este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamiie si citeva picaturi de zeama. Se incearca daca este suficient legat, picurind citiva stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cind stropii nu mai curg, marmelada este suficient de legata.
Se obtine o marmelada foarte fina, de culoare rubinie si foarte parfumata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii