Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de 1 kg de zmeura si 1 kg de zahar.
Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut.
In general Un mod simplu de a prepara marmelade, jeleuri, gemuri, este cel de a le preparara cu acest zahar. Exista mai multe variante 1:1 ,1:2 , 1:3. Eu folosesc pe 1:1 , ceea ce inseamna o parte fructe - o parte zahar, adica atat zaharul cat si fructele in cantitate egala. Celelalte feluri de zahar cu pectina 1:2 sau 1:3 contin si o cantitate considerabila de conservanti, de aceea il prefer pe asta, care contine doar zahar, pectina extrasa din fructe si lamaie.
Am cules zmeura, pe care am spalat-o in cateva ape apoi am controlat bucata cu bucata, pentru a evita insectele care-si fac ascunzis prin ele. Dupa ce zmeura a stat putin la scurs intr-o sita, am pus-o intr-un castron, alternand un rand de zahar, unul de zmeura. Nu am amestecat cu lingura, ci doar prin scuturarea castronului. În timp ce tot scuturam de castron, am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie. Cand zaharul s-a topit cat de cat, am pus toata compozitia intr-o oala destul de inalta, (neaparat inalta, marmelada se umfla la fiert) impreuna cu cealalta jumatate de lamaie taiata felii. Am amestecat doar usor, la foc iute (nu la maxim). Se fierbe maxim 4 minute, minutele fiind numarate din momentul in care incepe a clocoti usor.. Nu lasati mai mult de 4 minute! Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, care se intorc cu capacul in jos timp de 10 minute, dupa care se intorc. Cui nu i-o place cu samburei, o poate strecura fara probleme. Este foarte lichida. Se ingroasa dupa racire.
Marmelada de zmeura se serveste pe paine sau se foloseste la creme. Reteta Marmelada de zmeura, dulceata de zmeura a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii