Marmelada de zmeura

Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de 1 kg de zmeura si 1 kg de zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Marmelada de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg zmeura
  • 1 kg zahar cu pectina( GelierZucker 1 : 1 Dr Oetker )
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut.

In general Un mod simplu de a prepara marmelade, jeleuri, gemuri, este cel de a le preparara cu acest zahar. Exista mai multe variante 1:1 ,1:2 , 1:3. Eu folosesc pe 1:1 , ceea ce inseamna o parte fructe - o parte zahar, adica atat zaharul cat si fructele in cantitate egala. Celelalte feluri de zahar cu pectina 1:2 sau 1:3 contin si o cantitate considerabila de conservanti, de aceea il prefer pe asta, care contine doar zahar, pectina extrasa din fructe si lamaie.

 

Am cules zmeura, pe care am spalat-o in cateva ape apoi am controlat bucata cu bucata, pentru a evita insectele care-si fac ascunzis prin ele. Dupa ce zmeura a stat putin la scurs intr-o sita, am pus-o intr-un castron, alternand un rand de zahar, unul de zmeura. Nu am amestecat cu lingura, ci doar prin scuturarea castronului. În timp ce tot scuturam de castron, am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie. Cand zaharul s-a topit cat de cat, am pus toata compozitia intr-o oala destul de inalta, (neaparat inalta, marmelada se umfla la fiert) impreuna cu cealalta jumatate de lamaie taiata felii. Am amestecat doar usor, la foc iute (nu la maxim). Se fierbe maxim 4 minute, minutele fiind numarate din momentul in care incepe a clocoti usor.. Nu lasati mai mult de 4 minute! Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, care se intorc cu capacul in jos timp de 10 minute, dupa care se intorc. Cui nu i-o place cu samburei, o poate strecura fara probleme. Este foarte lichida. Se ingroasa dupa racire.


Marmelada de zmeura se serveste pe paine sau se foloseste la creme. Reteta Marmelada de zmeura, dulceata de zmeura a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Salata cu pastrav afumat
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola