Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de 1 kg de zmeura si 1 kg de zahar.
Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut.
In general Un mod simplu de a prepara marmelade, jeleuri, gemuri, este cel de a le preparara cu acest zahar. Exista mai multe variante 1:1 ,1:2 , 1:3. Eu folosesc pe 1:1 , ceea ce inseamna o parte fructe - o parte zahar, adica atat zaharul cat si fructele in cantitate egala. Celelalte feluri de zahar cu pectina 1:2 sau 1:3 contin si o cantitate considerabila de conservanti, de aceea il prefer pe asta, care contine doar zahar, pectina extrasa din fructe si lamaie.
Am cules zmeura, pe care am spalat-o in cateva ape apoi am controlat bucata cu bucata, pentru a evita insectele care-si fac ascunzis prin ele. Dupa ce zmeura a stat putin la scurs intr-o sita, am pus-o intr-un castron, alternand un rand de zahar, unul de zmeura. Nu am amestecat cu lingura, ci doar prin scuturarea castronului. În timp ce tot scuturam de castron, am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie. Cand zaharul s-a topit cat de cat, am pus toata compozitia intr-o oala destul de inalta, (neaparat inalta, marmelada se umfla la fiert) impreuna cu cealalta jumatate de lamaie taiata felii. Am amestecat doar usor, la foc iute (nu la maxim). Se fierbe maxim 4 minute, minutele fiind numarate din momentul in care incepe a clocoti usor.. Nu lasati mai mult de 4 minute! Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, care se intorc cu capacul in jos timp de 10 minute, dupa care se intorc. Cui nu i-o place cu samburei, o poate strecura fara probleme. Este foarte lichida. Se ingroasa dupa racire.
Marmelada de zmeura se serveste pe paine sau se foloseste la creme. Reteta Marmelada de zmeura, dulceata de zmeura a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...
Salata cu pastrav afumatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii