Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.
Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg. Se pune o oala cu apa pe foc in care sa poata incapea portocalele in voie. Cand apa clocoteste bine, se da drumul portocalelor si se lasa sa fiarba in clocote mari, pana se moaie coaja. Se tin sa fiarba bine (cel putin doua ore) deoarece dupa ce se pun din nou la fiert impreuna cu zaharul, coaja se mai intareste. Se scot si se pun intr-un vas cu apa rece.
Se lasa sa stea 24 ore. Se taie apoi in patru, se indeparteaza samburii si filamentul alb din mijloc si fiecare sfert se taie transversal, in felii subtiri ca fideaua, cu coaja cu tot. Se pune in tingirea de dulceata zahar in cantitate egala cu greutatea portocalelor fierte, turnand la 1 kg de zahar doua pahare de apa. Dupa ce s-a topit zaharul, se mai lasa sa dea cateva clocote, se ia spuma si se pun in acest sirop de portocalele. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit, pana se leaga. Se incearca punand putina marmelada pe o farfurioara. Se desparte cu lingura in doua, formand o carare. Daca cele doua parti nu se unesc la loc, marmelada este destul de legata. Se pune calda in borcan si dupa ce s-a racit, se leaga cu hartie pergament.
Marmelada de portocale se serveste pe paine sau se foloseste la creme.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii