Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba in apa cat sa le cuprinda.
Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba in apa cat sa le cuprinda. Se adauga si cateva mere cretesti taiate in sferturi. Se lasa sa fiarba pana se moaie, astfel incat sa le patrunda usor furculita. Cand sunt bine fierte, se trec prin sita si se adauga cate 400 g de zahar la fiecare kg de gutui fierte, precum si zeama de la o lamaie mica. Se pun din nou sa fiarba, amestecand pana se leaga. Cand pasta de gutui este bine legata, se rastoama pe un fund udat cu apa, se intinde cu un cutit lung, udat meren, in strat gros de 1 cm. Se acopera cu un tifon si se lasa la loc uscat si bine ventilat sa se usuce, o zi sau doua. Cand s-a uscat, se taie romburi, se dau prin zahar si se pastreaza in cutii de tabla mai multa vreme.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSalam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici De cand ne-am procopsit si noi cu niste diabetici pe la casa omului, am...
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabeticiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii