Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba in apa cat sa le cuprinda.
Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba in apa cat sa le cuprinda. Se adauga si cateva mere cretesti taiate in sferturi. Se lasa sa fiarba pana se moaie, astfel incat sa le patrunda usor furculita. Cand sunt bine fierte, se trec prin sita si se adauga cate 400 g de zahar la fiecare kg de gutui fierte, precum si zeama de la o lamaie mica. Se pun din nou sa fiarba, amestecand pana se leaga. Cand pasta de gutui este bine legata, se rastoama pe un fund udat cu apa, se intinde cu un cutit lung, udat meren, in strat gros de 1 cm. Se acopera cu un tifon si se lasa la loc uscat si bine ventilat sa se usuce, o zi sau doua. Cand s-a uscat, se taie romburi, se dau prin zahar si se pastreaza in cutii de tabla mai multa vreme.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii