Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai cat sa le acopere si se
Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai cat sa le acopere si se fierb cojile, pe foc foarte mic, pana se inmoaie. Se paseaza cojile prin sita, se cantareste piureul si se amesteca cu aceeasi cantitate de zahar, se acopera cu apa si se lasa la fiert, la foc foarte mic, pana scade tot lichidul, amestecand mereu. Se obtine o pasta foarte groasa. Se pune pasta pe o planseta uda si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, pasta se taie felii care se usuca 5-10 minute in cuptorul cald.
Se amesteca in creme sau se foloseste la ornarea prajituri lor.
Alte retete recomandate:
Compot de visine
Gem de zmeura
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii