Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si se lasa la fiert, la foc
Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si se lasa la fiert, la foc mic, 1 ora, pana se inmoaie bine fructele si ramane 1 I de lichid. Se pun fructele intr-o strecuratoare deasupra unui vas si se lasa sa se scurga foarte bine, apasand usor cu dosul unei linguri de lemn. Se strecoara lichidul obtinut (1 I) si se pune peste zahar, in cratita de dulceata, amestecand pana ce zaharul se topeste. Se pune cratita pe foc iute, luand mereu spuma. Se fierbe siropul pana se leaga. Se incearca punand cateva picaturi pe o farfurioara. Trebuie sa se inchege imediat. Se toarna pelteaua fierbinte in borcane. Din fructele ramase se poate face chitonoaga. La fel se prepara si pelteaua de coacaze, de caise, de zmeura sau de mere.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Crema de mere si gutui
Dulceata de mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii