Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa. Se adauga cateva mere cretesti rosii, taiate in 4.
Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa.
Se adauga cateva mere cretesti rosii, taiate in 4. Se lasa la fiert aprozimativ 1 ora, la foc mic, pana ce gutuile sunt atat de moi incat pot fi strapunse usor cu coada unui chibrit.
Se strecoara zeama printr-o sita deasa, fara sa se apese pe fructe. DUpa aproximativ 20 de minute, se strecoara din nou.
La un litru de apa limpezita, se pune 1 kg de zahar si se lasa la fiert, la fic mic, pana cand pelteaua e bine legata.
Pofta buna!
Gutuile nu trebuie curatate de coaja si de cotor deoarece contin o mare cantitate de materie gelatinoasa (denumita si pectina)
Acest preparat se poate servi si copiilor in varsta de 1 an.
Alte retete de mancare pentru copii
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii