Peltea de lamai (Lemon curd)

Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena. Se pune compozitia rezultata pe foc (flacara medie) ptr. 1

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Peltea de lamai (Lemon curd)

Ingrediente

  • 4 lamai mari (coaja si zeama lor)
  • 4 oua
  • 350 gr. zahar
  • 200 gr. unt (taiat cubulete)
  • o lingura cu varf de maizena

Mod de preparare

Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena.

Se pune compozitia rezultata pe foc (flacara medie) ptr. 10-15 minute.

NU lasati sa fiarba!.

Se amesteca continuu pana cand compozita se ingroasa si devine cremoasa.

Turnati in borcanse sau in ce vreti sa-l pastrati.

Se poate pastra la frigider 2-4 saptamani sau la congelator 1 an.
Reteta Lemon curda fost propusa de Mudjahista

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci