Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu lingura. Se lasa la scur
Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu lingura. Se lasa la scurs 20 de minute. Se obtin 300 ml suc, care se strecoara. Se taie portocalele, se stoarce zeama si se strecoara. Se obtin 700 ml zeama. Se pune in cratita pentru dulceata zeama de portocale amestecata cu cea de mere si zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul si apoi se pune cratita pe foc iute. Se ia spuma si se continua fierberea pana se leaga siropul. Se incearca siropul cu cateva picaturi care trebuie sa se inchege repede. Se toarna pelteaua fierbinte in borcane. Pelteaua de grepfrut se prepara la fel.
Se serveste rece, pe prajitura.
Alte retete recomandate:
Crema de mere si gutui
Gem de visine
Dulceata si sirop de capsuni
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii