Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu lingura. Se lasa la scur
Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu lingura. Se lasa la scurs 20 de minute. Se obtin 300 ml suc, care se strecoara. Se taie portocalele, se stoarce zeama si se strecoara. Se obtin 700 ml zeama. Se pune in cratita pentru dulceata zeama de portocale amestecata cu cea de mere si zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul si apoi se pune cratita pe foc iute. Se ia spuma si se continua fierberea pana se leaga siropul. Se incearca siropul cu cateva picaturi care trebuie sa se inchege repede. Se toarna pelteaua fierbinte in borcane. Pelteaua de grepfrut se prepara la fel.
Se serveste rece, pe prajitura.
Alte retete recomandate:
Crema de mere si gutui
Gem de visine
Dulceata si sirop de capsuni
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii