Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se pun in sita si se lasa l
Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se pun in sita si se lasa la scurs. Se obtine 1 l de zeama care se strecoara si se pune in cratita pentru dulceata impreuna cu zaharul. Se amesteca la cald pana se topeste zaharul si se pune cratita pe foc. Se da drumul in cratita petalelor de trandafir si se fierb pana cand siropul se leaga putin. Se scot petalele cu spumiera si se continua fierberea pana cand siropul se leaga complet (se incearca pe farfurie, cu cateva picaturi). Se toarna fierbinte in borcane.
Se serveste rece, pe prajitura.
Alte retete recomandate:
Dulceata de capsuni
Gem de visine
Dulceata de caise
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii