Aperitiv cu gogosari, vinete si masline

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu gogosari, vinete si masline

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 2 kg gogosari
  • 5 l otet
  • 2- 3 linguri zahar
  • 1/2 kg masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1
  • 5 l suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • foi dafin
  • piper boabe
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Aperitivul cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.

Se curata vinetele in fasii, se taie rondele cam de 1 cm grosime, se sareaza si se lasa cateva minute. Intre timp gogosarii splati se taie fasii, nu foarte mici , se pun fasiile la oparit in apa cu otet, dupa gust. Sucul de rosii se pune la fiert, sa adauga zahar, sare, foi de dafin dupa gust. Rondelele de vinete se prajesc putin in ulei, pana devin aurii si se lasa la scurs. In borcane se pune un rand de vinete, unul de gogosari si printre ele se pun catei de usturoi taiati marunt, masline, apoi se toarna suc de rosii. Intotdeauna ultimul strat in borcan sa fie o bucata de vanata. Se sterilizeaza borcanele prin fierbere la bain marie cam 20 -30 minute


Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este bun si la micul dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide