Aperitiv cu gogosari, vinete si masline

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu gogosari, vinete si masline

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 2 kg gogosari
  • 5 l otet
  • 2- 3 linguri zahar
  • 1/2 kg masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1
  • 5 l suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • foi dafin
  • piper boabe
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Aperitivul cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.

Se curata vinetele in fasii, se taie rondele cam de 1 cm grosime, se sareaza si se lasa cateva minute. Intre timp gogosarii splati se taie fasii, nu foarte mici , se pun fasiile la oparit in apa cu otet, dupa gust. Sucul de rosii se pune la fiert, sa adauga zahar, sare, foi de dafin dupa gust. Rondelele de vinete se prajesc putin in ulei, pana devin aurii si se lasa la scurs. In borcane se pune un rand de vinete, unul de gogosari si printre ele se pun catei de usturoi taiati marunt, masline, apoi se toarna suc de rosii. Intotdeauna ultimul strat in borcan sa fie o bucata de vanata. Se sterilizeaza borcanele prin fierbere la bain marie cam 20 -30 minute


Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este bun si la micul dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori