Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.
Aperitivul cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.
Se curata vinetele in fasii, se taie rondele cam de 1 cm grosime, se sareaza si se lasa cateva minute. Intre timp gogosarii splati se taie fasii, nu foarte mici , se pun fasiile la oparit in apa cu otet, dupa gust. Sucul de rosii se pune la fiert, sa adauga zahar, sare, foi de dafin dupa gust. Rondelele de vinete se prajesc putin in ulei, pana devin aurii si se lasa la scurs. In borcane se pune un rand de vinete, unul de gogosari si printre ele se pun catei de usturoi taiati marunt, masline, apoi se toarna suc de rosii. Intotdeauna ultimul strat in borcan sa fie o bucata de vanata. Se sterilizeaza borcanele prin fierbere la bain marie cam 20 -30 minute
Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este bun si la micul dejun.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii