Se spala bine ardeii, se curata de cotoare si lamelele albe, se oparesc 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi se pun sa se scurga. Din rosii
Se spala bine ardeii, se curata de cotoare si lamelele albe, se oparesc 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi se pun sa se scurga. Din rosiile trecute prin separatorul de seminte, se pregateste un suc obisnuit, se fierbe 5 minute in clocote si se combina in parti egale cu apa in care s-au oparit ardeii. Se mai lasa sa clocoteasca lichidul inca 5 minute. Se ia vasul de pe foc si se pune in suc frunzele de telina si de patrunjel. Se aleg borcane de 2 litri, bine spalate si oparite, in care se pune, pina la 1/3 din inaltime, sucul fierbinte. Se aseaza apoi ardeii pe rind, care se vor umple cu lichid si se vor aseza orizontal si neinghesuiti. Se umple borcanul pina ramin 2-3 cm din acesta liber, se adauga suc, daca mai este nevoie, se pune deasupra o pastila de aspirina. Se leaga borcanele cu celofan si se fierb pe baie de aburi 10 minute.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii