la 10 ardei grasi potriviti incape o varza mica tocata fin si 2 morcovi rasi, frunze de telina tocate si sare dupa gust (mai multa sa tina). Se freaca
la 10 ardei grasi potriviti incape o varza mica tocata fin si 2 morcovi rasi, frunze de telina tocate si sare dupa gust (mai multa sa tina). Se freaca varza tocata cu morcovii rasi si telina si sarea pana se inmoaie varza, se scruge bine de zeama care o lasa (este amaruie) si se umplut ardeii grasi (scobiti de samburi) iar capac poti pune o felie de morcov mai mare. Se aseaza in borcane, cu gura in sus, unul langa altul, ca sa incapa cat mai multi, poti pune printre ei si felii de morcovi. Se face o saramura din apa cu sare mare, cam o lingura plina la 1l apa (rece), se lasa sa se topeasca bine sarea si se umple borcanul pana la gura. Nu se pune capac, se asteapta sa se mai lase zeama, se mai adauga saramura. Se pastreaza bine peste iarna si sunt foarte buni ca salata langa mancaruri cu carne si sosuri.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii