Mi-au placut bamele inca din copilarie,mai ales in ghiveci iar pentru conservarea lor,folosesc aceasta metoda dar si la congelator.
Se pune borsul si sarea intr-o oala iar cand clocoteste se adauga bamele cu coditele taiate si spalate;se lasa pe foc 3-4min,apoi se scurg,si se pun intr-un vas cu apa rece
Apa rece le intareste si-si mentin culoarea
Se pun apoi bamele in borcane curate,se umplu borcanele cu suc de rosii,sucul sa fie mai subtire decat este normal,se infileteaza bine capacele apoi se pun la fiert in oala cu apa pe fundul careia s-a pus un prosop de bucatarie.
Se lasa la fiert 30min din momentul fierberii,se lasa in oala sa se raceasca iar a doua zi se depoziteaza la camara.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii