Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix

Castraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii murati cu Pikant Fix se pastreaza mai bine si pe termen mai lung.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant Fix

Ingrediente

  • Castraveţi bulgăreşti reţetă
  • 5 kg de castraveti mici
  • 2 capatani de usturoi
  • o legatura de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 4 radacini de hrean
  • un pachet Picant fix dulce acrisor
  • 1
  • 75 l apa
  • 3 l otet de 9 grade
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Castravetii mici si sanatosi se spala si se pun in borcane, in picioare. Se adauga in borcane catei de usturoi curatati, patrunjel netocat si marar. Radacinile de hrean se razuie de coaja si se taie bastonase de 4-5 cm, care se repartizeaza in borcane. Continutul plicului de Picant Fix se amesteca cu apa, otetul si zaharul conform instructiunilor de pe ambalaj. Compozitia astfel obtinuta se toarna fierbinte peste castraveti. Se inchid borcanele ermetic si, dupa ce s-au racit, se pun in camara.


Castravetii astfel murati se pot servi, dupa acrire, alaturi de frituri la gratar sau cuptor, dar si tocanite sau alte mancaruri cu carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc