Castraveti murati dietetic

Castravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati dietetic

Ingrediente

  • castraveti
  • 2 felii de paine neagra sau 20 g drojdie de bere
  • hrean
  • marar uscat
  • cimbru
  • usturoi.

Mod de preparare

Se iau 50 de castraveti de marime potrivita, 2 felii de paine neagra sau 20 g drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi.Se spala castravetii, se scurg bine de apa si se aseaza intr-un borcan pana la jumatate din inaltimea lui. Printre castraveti se presara bucati de hrean si catei de usturoi. Se taie doua felii de paine neagra, se infasoara intr-un tifon si se pun peste castraveti, dupa care se continua asezarea castravetilor pana se umple borcanul. Deasupra se pun bucati de hrean, catei de usturoi, crengute de marar uscat si cimbru. Se aseaza pe aragaz un vas cu apa si cand clocoteste se da jos, se lasa sa se raceasca si se toarna peste castraveti. Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan. Dupa 2-3 zile, castravetii se pitrocesc, procedand la fel ca la varza dietetica.


Se servesc dupa ce s-au murat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Sos pentru fripturi
1
Sosuri cu legume

Sos pentru fripturi

Sosul pentru fripturi este foarte delicios. Daca nu este servit imediat se tinela cald, intr-un vas cu apa fierbinte.

Sos pentru fripturi
Punch
2
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Compot de prune in otet
3
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Spuma capucino
4
Spume

Spuma capucino

Se dizolva in 2 linguri apa nessul si se pune pe foc impreuna cu ciocolata pt a se topii. Separat cele 4 albusuri se bat...

Spuma capucino
Crema catalana
5
Creme

Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...

Crema catalana
Parteneri
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta
Bucataras.RO

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Daca va plac prajiturile insiropate, dulci si cremoase, aceasta este alegerea potrivita! Mai nou, eu folosesc sirop de...

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni