Pentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul, eu nu-l mai decojesc.
Pentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul, eu nu-l mai decojesc.
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.
Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa.
Dupa ce s-au inmuiat merele se adauga si ghimbirul pudra, se ia de pe foc si se pune chutney-ul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.
Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se serveste cu branzeturi sau la feluri cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii