Clatite americane cu dulceata de agrise

Dulceata de agrise confera o savoare aparte clatitelor, iar combinatia agrise-clatite este numai buna pentru un moic dejun sanatos sau o gustare dulce.

Complexitate
redusa
Clatite americane cu dulceata de agrise

Ingrediente

  • Pentru dulceata:
  • 1 kg agrise
  • 1 kg si 250 g zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  •  
  • Pentru clatite:
  • 450 g faina
  • 2 pliculete praf de copt
  • Un praf mic de sare
  • 3 oua
  • 6 linguri cu varf zahar tos
  • 450 ml lapte
  • 3 lingurite margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru dulceata de agrise:

Se va pregati un sirop clocotit din o jumatate litru apa si 1 kg zahar, in care se vor adauga un kg boabe de agris spalate si scurse bine. Cand siropul reincepe sa fiarba, vasul se ia de pe foc. Dupa  4-5 ore se pune din nou sa fiarba 5-6 minute si se ia de pe foc. Cand s-a racit bine, se adauga 250 g de zahar si se pune la fiert pentru ultima data. Cateva minute inainte ca dulceata sa fie gata se pune o lingurita de sare de lamaie.

Dulceata se poate aromatiza cu cativa stropi de esenta de vanilie.

Pentru clatite:

Intr-un bol se pune laptele, zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si se mixeaza cu mixerul pana la omogenizare. Intr-un bol mai mic se amesteca faina cu praful de copt si se adauga acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Se mixeaza cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina.

Se va lua din compozitia de clatite cate un polonic plin si se va turna in mijlocul tigaii incinse. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii. Se va lasa clatita la prajit, la foc mic, pe o parte pana se rumeneste.

Clatitele se pot presara cu zahar pudra.


Clatitele americane se vor servi langa dulceata de agrise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita