Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Pentru compotul din dovlecei,5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi, se taie cubulete care se pun intr-o cratita, se stropesc cu 300 g zahar, 30 g sare de lamaie si se lasa sa stea timp de 4-5 ore. In borcanele de 1 l, curat spalate, se pun cubulete scurse de zeama, jumatate de borcan, apoi adaugam o aspirina pisata, o felie de lamaie, un praf de vanilie; dupa aceea, turnam siropul, legam borcanele si le fierbem pe Bain-Marie timp de 45 de minute. Acoperim pana a doua zi. Siropul se face, dupa dorinta, dintr-un litru de apa, 200 g zahar, se fierbe separat, apoi se pune peste dovlecei.
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.
Inghetata de lapteAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiO reteta delicioasa si foarte usoara. Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Retete de vara.
Legume de vara la cuptorRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaO nebunie de arome si-un miros de-ti vine sa mananci si tava-n care s-au copt...M-au bantuit toata noaptea cornurile astea si...
Desert cornuri cu nuca si gem de pruneReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii