Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Pentru compotul din dovlecei,5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi, se taie cubulete care se pun intr-o cratita, se stropesc cu 300 g zahar, 30 g sare de lamaie si se lasa sa stea timp de 4-5 ore. In borcanele de 1 l, curat spalate, se pun cubulete scurse de zeama, jumatate de borcan, apoi adaugam o aspirina pisata, o felie de lamaie, un praf de vanilie; dupa aceea, turnam siropul, legam borcanele si le fierbem pe Bain-Marie timp de 45 de minute. Acoperim pana a doua zi. Siropul se face, dupa dorinta, dintr-un litru de apa, 200 g zahar, se fierbe separat, apoi se pune peste dovlecei.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaGatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale. Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit....
Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii