Dulceata de pepene galben cu lamaie este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de 1 kg de miez de pepene galben.
Dulceata de pepene galben cu lamaie este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de dulceata se prepara un sirop din 500 ml apa si 1 kg de zahar la care se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie si se fierbe la foc mic pana se leaga.
Se curata pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi se taie cubulete. Se fierbe in 2 l de apa cu 250 ml otet de 9 grade. Se lasa pana cand se inmoaie putin, apoi se pune in strecuratoare. Se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se introduc in siropul gata legat, Se fierbe putin pepenele cu siropul, se inlatura spuma si se lasa dulceata la racit. Se pune in borcane si se capseaza.
Este indicata la prepararea pentru cremelor si la diferite prajituri.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii