Dulceata de pepene galben cu lamaie este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de 1 kg de miez de pepene galben.
Dulceata de pepene galben cu lamaie este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de dulceata se prepara un sirop din 500 ml apa si 1 kg de zahar la care se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie si se fierbe la foc mic pana se leaga.
Se curata pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi se taie cubulete. Se fierbe in 2 l de apa cu 250 ml otet de 9 grade. Se lasa pana cand se inmoaie putin, apoi se pune in strecuratoare. Se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se introduc in siropul gata legat, Se fierbe putin pepenele cu siropul, se inlatura spuma si se lasa dulceata la racit. Se pune in borcane si se capseaza.
Este indicata la prepararea pentru cremelor si la diferite prajituri.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaAdor nectarinele/piersicile, se afla printre fructele mele preferate. Si cum este sezonul lor, nu am putut sa ma abtin sa nu...
Prajitura cu nectarine (reteta video)Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii