Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se pun peste zarzavat. Ameste
Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se pun peste zarzavat. Amestecul se omogenizeaza cu 500 gr sare, se pune in borcane dupa ce a stat doua ore la rece, se leaga borcanele cu celofan si se pasteurizeaza in bain-marie. Peste esenta de zarzavat se pune un strat subtire de ulei, care sa impiedice patrunderea aerului in borcane. In locul uleiului se poate folosi aspirina. Se socotesc cate doua aspirine pentru 1 kg amestec de zarzavat, se piseaza si se amesteca cu zarzavatul sau se pune un strat subtire deasupra continutului, inainte de a lega borcanul cu celofan. In cazul in care se foloseste aspirina, borcanele nu se mai fierb in bain-marie. Cand se foloseste esenta de zarzavat, nu se pune sare in mancare decat dupa ce s-a adaugat zarzavatul.
Alte retete culinare:
Castraveti bulgaresti
Bors de zarzavat
Zacusca de vinete
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii