Esenta de zarzavat pentru borsuri

Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se pun peste zarzavat. Ameste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg morcovi
  • 1
  • 5 kg radacina de patrunjel
  • 5 teline
  • 2 kg gogosari
  • 1varza alba
  • 500 gr sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 kg rosii

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se pun peste zarzavat. Amestecul se omogenizeaza cu 500 gr sare, se pune in borcane dupa ce a stat doua ore la rece, se leaga borcanele cu celofan si se pasteurizeaza in bain-marie. Peste esenta de zarzavat se pune un strat subtire de ulei, care sa impiedice patrunderea aerului in borcane. In locul uleiului se poate folosi aspirina. Se socotesc cate doua aspirine pentru 1 kg amestec de zarzavat, se piseaza si se amesteca cu zarzavatul sau se pune un strat subtire deasupra continutului, inainte de a lega borcanul cu celofan. In cazul in care se foloseste aspirina, borcanele nu se mai fierb in bain-marie. Cand se foloseste esenta de zarzavat, nu se pune sare in mancare decat dupa ce s-a adaugat zarzavatul.
Alte retete culinare:

Castraveti bulgaresti

Bors de zarzavat

Zacusca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide