Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se pun peste zarzavat. Ameste
Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se pun peste zarzavat. Amestecul se omogenizeaza cu 500 gr sare, se pune in borcane dupa ce a stat doua ore la rece, se leaga borcanele cu celofan si se pasteurizeaza in bain-marie. Peste esenta de zarzavat se pune un strat subtire de ulei, care sa impiedice patrunderea aerului in borcane. In locul uleiului se poate folosi aspirina. Se socotesc cate doua aspirine pentru 1 kg amestec de zarzavat, se piseaza si se amesteca cu zarzavatul sau se pune un strat subtire deasupra continutului, inainte de a lega borcanul cu celofan. In cazul in care se foloseste aspirina, borcanele nu se mai fierb in bain-marie. Cand se foloseste esenta de zarzavat, nu se pune sare in mancare decat dupa ce s-a adaugat zarzavatul.
Alte retete culinare:
Castraveti bulgaresti
Bors de zarzavat
Zacusca de vinete
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii