Fasole verde la sticla

Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se lasa pe foc pana cand se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg fasole verde fara ate
  • 2 kg rosii
  • 4 legaturi de patrunjel verde
  • 100 gr sare
  • 1 cescuta de ulei

Mod de preparare

Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se lasa pe foc pana cand se inmoaie fasolea. Se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, verdeata tocata si o ceasca de ulei. Se fierbe destul de mult, ca sa poata fi consumata asa cum a fost conservata, pentru ca fasolea fiarta pe jumatate se intareste si nu mai poate fi folosita. Fasolea se raceste si se pune in sticle cu gatul larg, impreuna cu zeama in care a fiert. Se leaga sticlele cu celofan pus in doua si se pastreaza in camara ca orice conserva.
Alte retete:

Zacusca de fasole

Zacusca de vinete

Zacusca de ghebe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori