Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii din 5 kg de rosii, si se
Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii din 5 kg de rosii, si se adauga legumele la fiert in acest suc. Se adauga apoi vinetele curatate si taiate cuburi, dovleceii taiati felii si conopida desfacuta in buchetele. Se lasa la fiert jumatate de ora, dupa care se adauga 2 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o foaie de dafin, 500 ml ulei, sare, patrunjel verde, 2-3 foi de telina si se mai fierb 10 minute. Se lasa ghiveciul la racit, dupa care se pune in borcane. Se adauga la fiecare borcan cate un varf de cutit de conservant. Se sigileaza, dupa care se fierb in baie de apa o ora, iar a doua zi inca o jumatate de ora.
Borcanele se depoziteaza intr-un loc racoros si se serveste zacusca dupa cateva zile.
Alte retete culinare:
Ciuperci umplute
Iahnie de fasole
Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii