Lamai murate

Lamaile murate sunt delicioase la felurile principale cu carne. Se fac foarte simplu. Pentru o portie de lamai murate aveti nevoie de doar 3 lamai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lamai murate

Ingrediente

  • 3 lamai
  • 3 lingurite de sare de mare (cate una pentru fiecare lamaie)
  • 1 borcan
  • apa fiarta si racita

Mod de preparare

Lamaile murate sunt delicioase la felurile principale cu carne, mai ales la cele cu carne de miel. Se fac foarte simplu: se spala bine si se sterilizeaza borcanul.
Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja.
Se sterg bine si se taie in patru fiecare lamaie, avand grija sa nu taiati pana la capat.
Se pune o lingurita de sare in despicatura. Se pun in borcan. Eu am folosit un borcan mai lunguiet si subtire unde au incaput perfect cele trei lamai.
Se toarna apa peste si se mai poate stoarce o jumatate de lamaie peste. La mine nu a fost nevoie ca a trebuit sa inghesui lamaile si s-au stors putin.
Aveti grija sa nu ramana bule de aer,am folosit un betisor pentru a am asigura ca nu ramane intre nici o bula.
Se inchide borcanul cu capacul si se pune la loc racoros si ferit de soare (camara la mine) pentru trei saptamani.


Lamaile murate se folosesc in tajine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide