Magiun de prune

Magiunul de prune este ideal pe paine cu unt, la micul dejun, alaturi de o cafea aburinda sau de un ceai aromat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Magiun de prune

Ingrediente

  • 10 kg de prune
  • 1-2 kg de zahar

Mod de preparare

Magiunul de prune se prepara numai din prune de toamna, parguite. La prepararea magiunului nu este necesar intotdeauna sa se adauge zahar, deoarece majoritatea soiurilor de prune sunt foarte dulci; dar in functie de soiul utilizat si, mai ales daca marmelada se pastreaza in locurile mai putin adecvate (cum ar fi camarile de la blocuri) este mai bine sa se adauge 1-2 kg de zahar la 10 prune.
Prunele spalate se rup in doua si dupa ce li se scot samburii se pun in vase mari, impreuna cu zaharul, care se aseaza pe foc domol. Cand prunele incep sa clocoteasca, se inteteste focul. Comopzitia se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand magiunul se leaga.
In caz ca magiunul nu este prea dulce (se gusta) sau ca masura de siguranta pentru conservare, se mai adauga zahar si se fierbe din nou la foc mediu, pana cand se ingroasa bine, deoarece prunele fermenteaza usor. Magiunul se pune cald in borcane si se lasa pana a doua zi , cand acestea se inchid ermetic.


Sugestie:
Prunele rupte in doua se pot trece prin masina de tocat, pentru a scurta perioada de fierbere si pentru a obtine un magiun mai fin.


Magiunul se serveste pe paine cu unt, la micul dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise