Mustar de casa

Mustar de casa. De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate ca mustarul din comert. Arata chiar rustic asa. Iar gustul este unul iute, usor dulce, dar mult mai aromat si intens fata de cel cumparat, asa ca de-acum imi voi face mustarul in casa si voi experimenta diverse combinatii.

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Mustar de casa

Ingrediente

  • 100 g boabe de mustar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet din vin
  • O jumatate de lingurita cu sare
  • 2 linguri zahar
  • Optional: o lingura lapte

Mod de preparare

Se pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un strat generos de apa si se lasa la inmuiat 20 de minute.

Se arunca apa, se clatesc din nou, iar acum se adauga: un strat subtire de apa care sa acopere boabele (asta inseamna cam 3 linguri), otetul, zaharul si sarea. De aceasta data, l-am vrut simplu, asa ca nu am folosit alte mirodenii, insa puteti experimenta dupa plac.

Se lasa la macerat 2 zile, in frigider. Folosind vasul de la blender, i-am pus capacul, asa ca nu a luat nici alte arome din frigider.

Dupa acest timp, se amesteca cu blenderul cu multa rabdare, pentru ca dureaza ceva pana se omogenizeaza si se sparg bobitele (cam 10 minute mi-a luat mie). Gustandu-l in timp ce il amestecam, mie mi s-a parut cam iute, asa ca l-am inmuiat cu o lingura de lapte, insa acum depinde de gustul fiecaruia.

Timp total: 2 zile la macerat + aprox 35 de minute pregatire si mixare

Portii: 1 borcan de 300g

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/mustar-de-casa.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese