Mustar de casa

Mustar de casa. De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate ca mustarul din comert. Arata chiar rustic asa. Iar gustul este unul iute, usor dulce, dar mult mai aromat si intens fata de cel cumparat, asa ca de-acum imi voi face mustarul in casa si voi experimenta diverse combinatii.

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Mustar de casa

Ingrediente

  • 100 g boabe de mustar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet din vin
  • O jumatate de lingurita cu sare
  • 2 linguri zahar
  • Optional: o lingura lapte

Mod de preparare

Se pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un strat generos de apa si se lasa la inmuiat 20 de minute.

Se arunca apa, se clatesc din nou, iar acum se adauga: un strat subtire de apa care sa acopere boabele (asta inseamna cam 3 linguri), otetul, zaharul si sarea. De aceasta data, l-am vrut simplu, asa ca nu am folosit alte mirodenii, insa puteti experimenta dupa plac.

Se lasa la macerat 2 zile, in frigider. Folosind vasul de la blender, i-am pus capacul, asa ca nu a luat nici alte arome din frigider.

Dupa acest timp, se amesteca cu blenderul cu multa rabdare, pentru ca dureaza ceva pana se omogenizeaza si se sparg bobitele (cam 10 minute mi-a luat mie). Gustandu-l in timp ce il amestecam, mie mi s-a parut cam iute, asa ca l-am inmuiat cu o lingura de lapte, insa acum depinde de gustul fiecaruia.

Timp total: 2 zile la macerat + aprox 35 de minute pregatire si mixare

Portii: 1 borcan de 300g

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/mustar-de-casa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide