Pasta picanta de gogosari si capia

Pasta picanta de gogosari si capia este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta culinara trebuie sa folositi 3 kg de ardei capia si gogosari.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasta picanta de gogosari si capia

Ingrediente

  • 3 kg de ardei capia si gogosari
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • piper si boia iute

Mod de preparare

Se spala gogosarii si ardeii capia.
Se scot cotoarele si se curata bine apoi se dau prin masina de tocat.
Intr-o oala cu fund dublu punem uleiul la incalzit. Adaugam ardeii si gogosarii tocati, sarea, zaharul, piperul si boiaua iute, dupa gust. Se fierb cam 45 min, amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs. Se umplu borcanele cu pasta obtinuta, se capseaza si se pun intr-o patura groasa, le acoperim bine,bine, si le lasam 2 zile.
Le depozitam in loc uscat si racoros.


Se foloseste la ciorbe, sosuri cu carne, sosuri pentru paste, tocanite, pilaf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori