Rosiile uscate in ulei sunt delicioase. Pentru a conserva astfel rosiile aveti nevoie de 2 kg rosii mici.
Rosiile uscate in ulei sunt delicioase. Pentru a conserva astfel rosiile aveti nevoie de 2 kg rosii mici. Se aleg rosiile micute, cu putini samburi. Se spala bine, se sterg cu servetele absorbante si apoi se taie jumatati pe lung. Seaseaza in tava cuptorului, cu pulpa in sus, lasand spatiu intre ele, sa nu se atinga. Se presara cu sare de mare si putin piper. Se baga la cuptorul preincalzit in prealabil la 100 grade Celsius si se lasa in jur de 3 ore, in functie de marime. Se verifica la fiecare jumatate de ora.
Sunt gata atunci cand nu sunt nici foarte moi nici forte tari si sunt inca flexibile, asemenea stafidelor.
Se aseaza bucatelele de rosii inghesuite intr-un borcan introducand printre ele catei de usturoi intregi, rondele de ardei iute, piperul si cimbrul. Se toarna ulei de masline pana sunt perfect acoperite.
Rosiile uscate in ulei se tin la frigider si se consuma in 3 saptamani.sunt bune in mancare sau pentru aperitive.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii