Struguri murati

Strugurii murati pot fi o surpriza foarte placuta pentru oaspetii dumneavoastra. Poate fi o alternativa foarte buna la traditionalele muraturi. Dupa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Struguri murati

Ingrediente

  • Struguri 250-300 ml saramura pentru un borcan de 800ml:
  • 200 ml apa
  • 100 ml otet
  • o lingurita de sare
  • doua linguri de miere
  • Condimentele:
  • seminte de mustar
  • boabe de piper
  • ardei iute
  • rondele de hrean
  • enibahar
  • finchen
  • feliute de ghimbir

Mod de preparare

Strugurii murati pot fi o surpriza foarte placuta pentru oaspetii dumneavoastra. Poate fi o alternativa foarte buna la traditionalele muraturi. Dupa ce am spalat borcanele, le-am bagat (fara capacul metalic ) in cuptorul cu microunde si le-am lasat 2 minute pe maxim. Am taiat cu foarfeca boabele de strugure direct in borcan, am umplut cu apa, am varsat dupa aceea apa intr-o cratita ca sa masor de cata saramura am nevoie (250-300 ml pt un borcan de 800 ml). Am spalat boabele bine, le-am pus in borcan impreuna cu seminte de mustar, boabe de piper verde, o frunza de dafin si 3 boabe de enibahar. Am pus si o jumatate de ardei iute si rosu pentru contrast cromatic. Am pus la clocotit apa, otet (proportie aproximativa de 1 la 3), sare si miere toate dupa gust. Sa iasa ca zeama de la gogosarii in otet. Am luat spuma de pe apa si am turnat-o peste strugurii din borcanul asezat pe un fund de tava metalica. Am infiletat si am rasturnat borcanul, acoperim cu prosoape. Aspirine, salicilati, conservanti nu am pus. In doua, trei saptamani, procesul de fermentatie ar trebui sa fie gata.


Se serveste ca si muratura la orice mancare cu carne. Reteta Struguri murati a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide